18. august 2022

Hvordan James Gunns Peacemaker pusher grensene for superhelt-TV

Forfatter og regissør James Gunns HBO Max-serie «Peacemaker» flytter mange grenser. Gunn sa tidligere på settet at han ikke kunne tro at studioet lot ham filme serien, og han kalte det senere en «begravelse for Warner Bros.» under Comic-Con. «Peacemaker» går på grensen mellom å være morsom og støtende , og nyter ofte sin egen vulgaritet. Likevel, på en eller annen måte, klarer den å ha et varmt squishy sentrum fullt av introspeksjon og sosialt relevante temaer. Gunn viste oss at han kunne balansere søtt og ekkelt med sin 2021-film «The Suicide Squad», men «Peacemaker» tar den forsiktige balansegangen til et nytt nivå. Serien er ikke bare så grov som den ønsker å være, men den tar tak i vanskelige temaer som rasisme, homofobi, kvinnehat, barnemishandling, traumer og amerikansk eksepsjonalisme. Så hvordan finner du ut den nøyaktige balansen mellom frekk og seriøst, og sørger for at ingenting noen gang føles kastrert?

Ved en virtuell presserunde for «Peacemaker» som /Film deltok i, kunne jeg spørre Gunn om hvordan han klarte å ta av seg den gode smaken. Alt kommer ned til å ha ærlige venner, nerver av stål og lytte til magen din. Tonemessig er «Peacemaker» mye nærmere noe som Gunns mørke komedie «Super» fra 2010 enn den er «The Suicide Squad» eller hans «Guardians of the Galaxy»-filmer, noe som gjør den til en mye tøffere historie å selge.

Få varierte perspektiver

En ting som var viktig for Gunn var at han ikke kom med vitser som ikke ville fly med andre perspektiver. Rollelisten til «Peacemaker» er fantastisk variert, noe som gjorde det litt vanskelig å skrive noen av stemmene deres for Gunn, som ikke hadde de rette erfaringene å hente ut fra. Han ønsket at dialogen skulle høres autentisk ut, og det betydde å kjøre visse scener av venner som hadde det perspektivet han ikke hadde:

«Jeg tror det meste[the time] , jeg gjør bare det jeg vil, og det blir det. Men jeg tror at det var noen ting jeg holdt på med i dette showet som var litt annerledes, som å skrive en homofil svart kvinne som en av hovedrollene. Så å få tilbakemelding fra venner av meg, folk som er lesbiske eller svarte eller begge deler, og sørg for at alt dette var i orden.»

Det er mye grovt frem og tilbake mellom karakterene, men Gunn var nøye med å sørge for at ingenting gikk for langt hvis det ble sagt av en karakter publikum ville føle med.

Ingen holding tilbake

Når det kom til karakterer som er hinsides forløsning, ønsket ikke Gunn å ta noen slag. Det betydde at Peacemakers far, Auggie Smith (Robert Patrick) ville si noen helt sjofele ting:

«Det var veldig vanskelig å skrive Auggie, fordi Auggie er en så jævla rasist. Jeg ønsket ikke å trekke tilbake på hvem han var som rasist. Jeg ønsket ikke å gjøre ham til denne McDonald’s lite-versjonen. av hva en rasist er, som er det du vanligvis ville sett i TV-programmer. Men vi trenger ikke gå unødvendig inn i tyrene hans***. Jeg ønsket ikke å tjene tyrene hans*** heller. Så at, for meg var det mest delikate i showet som jeg virkelig var forsiktig med og prøvde å gjøre så godt jeg kunne for å være følsom og samtidig være autentisk.»

Det er verdt å merke seg at selv om Auggie spruter ut rikelig med hatefull retorikk, forklarer han egentlig aldri begrunnelsen bak rasismen hans, og han har aldri blitt vist i et positivt lys. Du hører heller ikke Quentin Tarantinos favorittord noen gang uttalt, noe som er en lettelse.

Ikke akkurat et superheltshow

Så langt som å finne ut hvordan du balanserer dumhet, superhelteventyr og vanskelige sosiopolitiske dilemmaer? Å være helt uærbødig og seriøs på samme tid er tilsynelatende bare Gunns veske. Han bemerket også at serien ikke er et superheltshow i tradisjonell forstand. Peacemaker er ikke en helt i det hele tatt, og disse karakterene oppfører seg ikke så heroisk. Gunn delte tankene sine om å sette det hele sammen:

«Men for de andre tingene, de tonale tingene, tror jeg at helt i begynnelsen av showet, ser du den første scenen, vi går direkte inn i dansescenen, og jeg tror det er vår måte å si,» Vil du smake på det? Vil du virkelig smake på det? Vi er villige til å dra hvor som helst, enten det er skittent språk eller sex eller et latterlig dansenummer. Det er ingen reelle begrensninger for hva vi kan gjøre her kreativt. Vi er ikke ditt normale DC- eller Marvel-superhelt-TV-program eller noe annet enn det. Til syvende og sist tror jeg ikke det er et superheltshow. Jeg tror det er en historie om en trist fyr som går i kostyme og lever i en verden av superhelter og må liksom sammenligne seg med dem og er veldig misunnelig. av dem. Og det ser vi.»

Peacemaker er en wannabe-helt, og kanskje mot slutten av serien vil han være på vei til å faktisk bli det. Kan være. Jeg skal ikke holde pusten.

De tre første episodene av «Peacemaker» er tilgjengelig nå på HBO Max, og nye episoder kommer på torsdager.

Les dette neste: De beste filmene i 2021

Innlegget How James Gunn’s Peacemaker Pushes the Limits of Superhero Television dukket først opp på /Film .

Legg igjen en kommentar

Generated by Feedzy