15. juni 2021

Luke Skywalker døde i George Lucas’ opprinnelige behandling for ‘Star Wars: Episode 8’

Detaljer om George Lucas opprinnelige ubrukte behandlinger for Star Wars-oppfølgertrilogien har vært noe vanskelig å komme med gjennom årene. Men takket være en ny bok skrevet av Lucasfilms Pablo Hidalgo, vet vi at Lucas’ planer for den nye trilogien deler minst to store ting til felles med versjonene som til slutt traff skjermer: Luke Skywalker døde i Lucas’s behandling for Episode 8, og ideen til karakteren Rey var der fra starten (selv om hun hadde et annet navn da Lucas så for seg henne). Les videre for å få detaljene.

I Hidalgos nye bok Star Wars: Fascinating Facts: Story, Lore & History From The Greatest Galaxy avslører forfatteren at «år før The Last Jedi begynte utviklingen, hadde behandlingen george Lucas etterlatt i 2012 også at Episode 8 var den der Luke Skywalker ville dø.»

Det er fascinerende av flere grunner. Selv om Luke Skywalker døde i Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi, var den ikoniske karakterens død ikke hovedpunktet for vokalkontingenten til fans som ikke likte den filmen – mange av dem likte ikke den grunnleggende typen karakter som Luke utviklet seg til i den filmen. Boken bemerker imidlertid at Lucas’ planer for Luke var svært lik det Johnson til slutt leverte. I sine behandlinger har Luke blitt «en filosof, trukket tilbake i et veldig mørkt rom og må trekkes tilbake fra fortvilelse.» Så mens The Last Jedi fortsatt er kontroversiell, virker det som Lucas og Johnson var veldig mye på samme side.

Til syvende og sist er det en interessant tilfeldighet at hvis George Lucas hadde sin måte, ville han også ha drept Luke i den samme filmen i stedet for å vente til den endelige avdraget i ni-filmen Skywalker saga. Det er spesielt interessant fordi det presenterer en motstridende fortelling til en som skuespiller Hamill tidligere har lagt frem i pressen. Hamill har gått på posten og sagt at Lucas opprinnelige plan ikke, faktisk, funksjonen Luke døende i Episode 8, men i stedet holdt sin død til Episode 9.

«Jeg vet tilfeldigvis at George ikke drepte Luke før i slutte[Episode]n av 9, etter at han trente Leia, som er en annen tråd som aldri ble spilt [in The Last Jedi]på ,» sa Hamill i 2018. Så… hvem er riktig her?

Vi visste også tidligere at før vi landet på karakternavnet «Rey», J.J. Abrams refererte til Daisy Ridleys karakter som «Kira», et navn som varte gjennom store deler av The Force Awakens’ pre-produksjon. Men denne boken hevder at «en idé som forble konstant fra starten var at av en ung kvinnes søken etter å bli en Jedi Knight. I George Lucas opprinnelige disposisjon var hun en 14 år gammel jente ved navn Taryn. I sine påfølgende iterasjoner, ville hun kort bli kalt Thea og – tro det eller ikke – Winkie.»

Winkie, hva? Hvis det høres utrolig ut… Vel, vi trodde det også. Og det er derfor vi bestilte en kopi av denne nye boken og uavhengig bekreftet alt dette etter at denne nyheten begynte å sirkulere rundt på internett tidligere denne uken. Jepp, alt er der inne, og det er ekte.

Til syvende og sist, alt dette etterlater oss lurer på hvor mye av Lucas opprinnelige behandlinger gjorde veien inn i de endelige versjonene av oppfølgertrilogien. Vi vet at hans planer inkluderte Whills og retur av midi-klorere, men kanskje det ikke var fullt så mye kastet ut som vi en gang antok.

Legg igjen en kommentar