18. august 2022

Karantenestrømmen: ‘Song Exploder’ tar deg med inn i opprettelsen av fengende låter

Sang Eksploderer

(Velkommen til
The Quarantine Stream
, en ny serie der /Film-teamet deler det de har sett på mens de er sosiale distancing under COVID-19 pandemien.)

Showet: Song
Exploder

Hvor du kan streame den:Netflix

The Pitch: Noen gang lurer på hvordan R.E.M.‘ s «Å miste min religion» ble gjort? Hva med Lin-Manuel Mirandas«Wait For It», uten tvil den beste sangen i Hamilton? Basert på den populære podcasten følger Song Exploder verten Hrishikesh Hirway gjennom en rekke intervjuer med band eller sangere/låtskrivere, som sporer opprinnelsen, produksjonen og mottakelsen av en av deres mest populære eller interessante sanger. Song Exploder Det er en bit for bit sammenbrudd av musikken, og gjennom bruk av isolerte spor, kan du høre disse sangene som aldri før.

Hvorfor det er viktig visning: Jeg vokste opp med å se VH1’s Behind the Music og bli fascinert av historiene bak sangene jeg hørte på radioen. Og mens det showet ofte tok et makroperspektiv som dekket hele bandets historie, tar dette en mikrotilnærming ved å nulle inn på en enkelt, spesifikk sang og få de ansvarlige for det til å snakke oss gjennom hvordan det kom sammen. Song Exploder‘s nitty gritty tilnærming er ikke noe Bak musikken hadde virkelig tid til å adoptere, men resultatene er like fascinerende.

Jeg har bare hørt på en håndfull episoder av Song Exploder podcast som inspirerte denne serien, men i podcasten, vert Hrishikesh Hirway redigerer ut sine spørsmål for å skape illusjonen om at fagene har en ensidig samtale med publikum, forteller dem alt om hvordan deres sanger kom til å bli. Men i showet ser vi Hirway stille spørsmål om kamera og forme samtalen. Han er… fint som vert, men jeg kunne ikke unngå å ønske at han redigere seg ut av showet også.

Det er bare fire episoder av Song Exploder ut akkurat nå, og en av de store tingene med showet er at du kan dyppe inn og ut basert utelukkende på dine interesser. Hver episode er i utgangspunktet bare et tretti minutters stilisert intervju, komplett med animasjoner, snapper av isolerte spor for flere instrumenter / vokal, og regissører som Morgan Neville (20 Feet From Stardom, Won’t You Be My Neighbor?) bak kameraet.

Det er en inspirerende kvalitet til showet, og ved å avmystifisere skapelsesprosessen, fikk det meg til å ønske å gå tilbake og lytte til mine favorittsanger med nye ører, på jakt etter alle de små elementene som kan ha blandet seg inn i bakgrunnen, men som likevel bidrar til en sangs samlede suksess.

Innlegget The Quarantine Stream: ‘Song Exploder’ Tar Deg Inne i etableringen av Fengende Tunes dukket først opp på / Film.

Legg igjen en kommentar

Generated by Feedzy