18. august 2022

‘Calico Joe’, John Grisham’s Baseball Novel, blir omgjort til en film av George Clooney (og Bob Dylan)

Stopp meg hvis du hørte denne: Geroge Clooney, Jon Grisham og Bob Dylan komme sammen og si, «La oss lage en film!» Nei, dette er ikke oppsettet av en spøk. I stedet er det nyheter om en ny film. George Clooney vurderer å regissere Calico Joe, en film tilpasset fra John Grisham-romanen med samme navn. Og Bob Dylan’s Grey Water Park Productions er satt til å produsere. Mens Grisham først og fremst er kjent for sine juridiske thrillere, handler Calico Joe om en baseballspiller på 1970-tallet som ender opp i koma i tre tiår etter å ha blitt truffet av en tonehøyde.

Variety rapporterer Calico Joe film nyheter, sier at George Clooney og produserer / skrive partner Grant Heslov utvikler prosjektet med Clooney muligens regi også. Og kanskje mest overraskende av alt, Bob Dylan er også involvert i prosjektet, via hans Grey Water Park Productions. Her er sammendraget av Grishams bok:

Det er sommeren 1973, og Joe Castle er gutteunderet av baseball, den største nybegynneren noensinne har sett. Gutten fra Calico Rock, Arkansas, blender Chicago Cubs-fans når han treffer home run etter home run, høflig tipping hatten til publikum som han knuser alle rookie rekorder. Calico Joe blir raskt idolet til alle baseballfans i Amerika, inkludert Paul Tracey, den unge sønnen til en hardtfestende og hardtst kastende New York Mets pitcher. Den dagen Warren Tracey endelig møter Calico Joe, er Paul på tribunen og heier på idolet sitt, men også for faren sin. Så kaster Warren en rask ball som vil forandre livene deres for alltid.

Boken er delvis inspirert av baseballspilleren Ray Chapman fra 1920-tallet, som er den eneste Major League Baseball-spilleren som dør av en skade som ble mottatt under en kamp. Chapman ble slått i hodet av en tonehøyde og døde 12 timer senere. På den tiden, ballspill ville vanligvis bare holde seg med en ball, uansett hvor skadet eller skitten det fikk. Dette gjorde ofte ballen vanskelig å se. Etter Chapmans død satte Major League Baseball en regel om å erstatte en ball under en kamp når den ble skitten.

«John har skrevet en vakker historie, og sjansen til å samarbeide med Bob for å bringe den til skjermen er bare fantastisk,» sa Clooney og Heslov. Dylan la til: «George og Grant ser i denne boken hva jeg ser i den – en kraftig historie som vil appellere til både unge og gamle. Folk i alle samfunnslag vil kunne forholde seg til det.»

Legg igjen en kommentar

Generated by Feedzy