25. oktober 2021

‘Borat 2’ har som mål å avsløre faren for autoritærisme gjennom komedie, sier Sacha Baron Cohen

Neste uke, Amazon bringer oss overraskelse Borat oppfølgeren som vi bare nettopp lært om knapt en måned siden. Det er ingen bedre tid for Kasakhstans mest berømte reporter å komme tilbake til Amerika, men denne gangen komiker Sacha Baron Cohen håpet å oppnå noe annet enn han gjorde første gang rundt. Selv om hovedmålet med Borat: Påfølgende filmfilm: Levering av vidunderlig brud til amerikansk regime for make benefit once Glorious Nation of Kazakhstan er å få oss til å le gjennom sjokkerende og upassende oppførsel og de oppriktige reaksjonene til virkelige mennesker, gjør karakteren mye mer enn å levere crass og rå humor.

I en tale til The New York Times påpeker Sacha Baron Cohen hvordan verden har forandret seg siden Borat kom til Amerika i 2005, men ikke nødvendigvis til det bedre. Cohen sier:

«I 2005 trengte du en karakter som Borat som var misogynist, rasistisk, antisemittisk for å få folk til å avsløre sine indre fordommer. Nå er de indre fordommene overt. Rasister er stolte av å være rasister. Mitt mål her var ikke å avsløre rasisme og antisemittisme. Målet er å få folk til å le, men vi avslører det farlige lysbildet til autoritært.»

Cohen tok på seg enda mer risiko og satte seg selv i mange stressende situasjoner for å gjøre denne oppfølgeren. Ikke bare hadde han på seg en skuddsikker vest for å beskytte seg selv så mye som mulig under en opptreden på et konservativt rally holdt i Olympia, Washington, som han ikke var sikker på ville holde ham trygg når publikum endte opp med å slå på ham, men han måtte tilbringe fem dager i lockdown med en gruppe konspirasjonsteoretikere. Cohen mintes:

«Det vanskeligste jeg måtte gjøre var, jeg bodde i karakter i fem dager i dette lockdown huset. Jeg våknet, spiste frokost, lunsj, middag, sovnet som Borat da jeg bodde i et hus med disse to konspirasjonsteoretikerne. Du kan ikke få et øyeblikk ut av karakter.»

Cohen måtte til og med tilbringe fem timer på et bad på Den konservative politiske handlingskonferansen tidligere i år, alt for at han kunne overfalle Mike Pences opptreden på arrangementet i full forkledning som Donald Trump. I tillegg til å være en av de største gags ertet i traileren, det faktisk gjort nasjonale nyheter i februar før vi noen gang visste om Borat oppfølgeren. Hvilke andre overraskende gags er i vente for oss? Vi finner ut når filmen treffer Amazon Prime den 23 oktober 2020.

Legg igjen en kommentar