25. oktober 2021

Adam Sandler var bekymret for at han ville «ødelegge» «Punch-Drunk Love»

Adam Sandler er en elsket figur, selv når han pumper ut slags forferdelige filmer. Men han balanserer slike filmer ut med sporadisk tur i en genuint god film – som de siste Uncut Gems, eller i Paul Thomas Andersons fantastiske Punch-Drunk Love. Andersons film er gullstandarden for «gode Adam Sandler-forestillinger», men ifølge Sandman selv var han veldig nervøs for å ta rollen. I et nylig intervju avslørte Sandler at etter å ha sett Andersons Magnolia, ble han bekymret for at han skulle «ødelegge» Punch-Drunk Love.

Adam Sandler er ikke akkurat kjent for sitt dramatiske arbeid, men i 2002 fikk han noen av de beste anmeldelsene i hele sin karriere da han dukket opp i Paul Thomas Anderson’s Punch-Drunk Love. For å være klar, punch-drunk kjærlighet er en komedie – men det er en mørk komedie, og ikke i det hele tatt som den type komedier Sandler vanligvis gjør. Det var en litt risikabel idé, men det betalte seg til slutt.

Men det tok litt overbevisende. Under et nylig intervju på SmartLess podcast (via Collider) fortalte Sandler hvordan han endte opp i filmen. Tom Cruise spiller en birolle i denne historien, som Cruise – etter å ha nettopp jobbet med Anderson på Magnolia – er den som først fortalte Sandler at Anderson ønsket å lage en film med ham. Som Sandler forteller det, møtte han Cruise da Cruises daværende kone Nicole Kidman var vert for Saturday Night Live. Senere ringte Cruise Sandler opp og, som Sandler forteller det, sa: «Jeg gjør en film med min venn Paul, og han er interessert i å gjøre en film med deg. Kan jeg sette ham på telefonen?»

Paul var selvfølgelig Paul Thomas Anderson. «Paul var veldig hyggelig, og han sier: ‘Hei, jeg elsket Billy Madison,'» sa Sandler. «Og jeg sa: «Ok, takk,» men jeg visste ikke hvem han var.» På det tidspunktet spurte Anderson om det var greit om han skrev en film for Sandler. Sandler ble til slutt enig. Han var imidlertid fortsatt ukjent med Andersons arbeid. Og så kom Magnolia ut. Her er hva som skjedde videre, ifølge Sandler:

«Men så, ærlig mot Gud, det var som 11 om morgenen, og jeg hadde ingenting å gjøre, og Magnolia bare kom ut, og jeg sa: ‘Jeg tror dette er den guttens film. Jeg skal se det.’ Det var utsolgt, og jeg var på første rad, og jeg så opp på det, og jeg var jævla livredd, og jeg skulle: ‘Å denne fyren er jævla bedre enn meg. Jeg vil ikke være med på dette. Jeg skal ødelegge filmen hans! Fy faen!'»

Sandler ringte umiddelbart Anderson og fortalte ham at han ikke kunne gjøre filmen, men Anderson kjørte bort til Sandlers hus og gikk ham gjennom manuset, og vant Sandler over. «Jeg har alltid sagt at jeg kunne gjøre dette, men dette var for mye. Men han snakket meg gjennom det, og han gjorde meg komfortabel,» sa Sandman. Og resten er historie.

Legg igjen en kommentar