18. august 2022

Yakuza-film lages under streng overvåkning av spillets skaper

Sega jobber med en kommende, Hollywood-produsert live-actionfilm basert på den populære Yakuza-spillserien, og i den forbindelse lurer mange fans på hvor mye innflytelse Sega faktisk har på filmen. I løpet av årets Tokyo Game Show har det kommet frem at skaperen av serien kommer til å få en sterk innvirkning på filmen.

I sendingen fra Tokyo Game Show 2020 snakker serieskaper og Yakuza Studio-sjef Toshihiro Nagoshi om filmatiseringen, og hvordan han kun vil godkjenne filmatiseringen hvis den lever opp til hans standarder. Dette er også den første uttalelsen fra Sega etter at filmen ble kunngjort.

– Vi hadde et tilbud fra Vesten, og en Yakuza-filmatisering pågår nå i Hollywood,» sa Nagoshi, som fortsetter: – I et tilfelle som dette har du vanligvis en side som vil lisensiere kildematerialet og siden som eier rettighetene, og en avtale har en tendens til å inngås som rene forretninger. Men i dette tilfellet gjorde jeg det klart fra begynnelsen at hvis selve innholdet ikke var bra, og jeg ikke var enig i det, ville jeg ikke ønske å gjøre det, og jeg har vært veldig klar på det.

Nagoshi er ikke bare sjef for Yakuza-serien, men også kreativ sjef i Sega. Dette gir ham vetorett til å stoppe en slik lisensavtale.

– Jeg har fortalt dem at det bare vil fortsette hvis det er veldig bra,» sier han. – Så det er litt av en annen ordning enn standardlisens. Jeg tror ikke en Yakuza-film er noe som bare må lages for å bli laget, så det kan bare skje hvis filmen kommer til å bli bra.

Yakuza live-action-filmen har fremdeles ikke startet produksjonen, og produksjonsselskapet, 1212 Entertainment, ser fremdeles etter forfattere som kan skrive manuset.

Kilde: Niche Gamer

Legg igjen en kommentar